PETARDA - suplimente
     
Despre ECOS

Istoricul organizatiei

Imagini

Noutati

Contacte

Legaturi utile

PETARDA - volumele (partea 1)

PETARDA - volumele (partea a 2-a)

PETARDA - suplimente

Alte tipuri de materiale informative

 

PETARDA (Probleme de Ecologie Teoretica si Aplicata in Romania - Directii Actuale)

Publicatiile seriei PETARDA pot fi procurate de la Organizatia de Tineret ECOS, de la partenerii sau sustinatorii ECOS din diferite alte orase (Baia Mare, Miercurea Ciuc, Sibiu, Targu Mures etc.)

Detalii legate de obtinerea acestor publicatii pot fi solicitate de la adresa secretariatului ECOS (ecostulcea@yahoo.co.uk).

Supliment 1: "Dezvoltare rurala in zona Murighiol-Plopu"

urmeaza sa includem prezentarea publicatiei in acest spatiu

Supliment 2: "Micromonografii zonale: 1. Lacul Plopu-Beibugeac"

urmeaza sa includem prezentarea publicatiei in acest spatiu


Supliment 3: "Plan de management pentru conservarea viperei de stepa (Vipera ursinii) din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii"

urmeaza sa includem prezentarea publicatiei in acest spatiu

Supliment 4: "Micromonografii zonale: 2. Lacul Saraturile-Murighiol"
urmeaza sa includem prezentarea publicatiei in acest spatiu
Supliment 5: "Organizatia de Tineret ECOS"
urmeaza sa includem prezentarea publicatiei in acest spatiu
Supliment 6: "Flora Muntilor Macin"
Brosura intitulata „Flora Muntilor Macin” este suplimentul nr. 6 al periodicului PETARDA. Publicatia de 12 pagini cuprinde mai multe fotografii si mai putin text de specialitate decat volumele uzuale ale seriei tematice, suplimentele fiind destinate in primul rand pentru a fi utilizate cu ocazia actiunilor care au ca scop familiarizarea tinerilor (elevi, studenti) cu modul de identificare a speciilor pe baza habitus-ului plantelor si a unor caracteristici de morfologie externa. Desi au fost alese specii caracteristice zonei si usor de recunoscut, denumirile populare si stiintifice nu au fost trecute in supliment, pentru ca acest material sa fie unul auxiliar, utilizabil numai impreuna cu un determinator (sau alta publicatie care cuprinde chei de determinare clasice).
Supliment 7: "Insecte din Muntii Macin"
Brosura intitulata „Insecte din Muntii Macin” este suplimentul nr. 7 al periodicului PETARDA. Publicatia de 12 pagini cuprinde mai multe fotografii si mai putin text de specialitate decat volumele uzuale ale seriei tematice, suplimentele fiind destinate in primul rand pentru a fi utilizate cu ocazia actiunilor care au ca scop familiarizarea tinerilor (elevi, studenti) cu modul de identificare a speciilor de insecte pe baza unor caracteristici de morfologie externa. Fotografiile sunt despre specii care pot fi mai frecvent intalnite de vizitatorii Muntilor Măcin si usor de recunoscut, dar denumirile populare si stiintifice nu au fost trecute in supliment, pentru ca acest material sa fie unul auxiliar, utilizabil numai impreuna cu un determinator (sau alta publicatie care cuprinde chei de determinare clasice).
Supliment 8: "Pasari din Muntii Macin"
Brosura intitulata „Pasari din Muntii Macin” este suplimentul nr. 8 al periodicului PETARDA. Publicatia de 12 pagini cuprinde mai multe fotografii si mai putin text de specialitate decat volumele uzuale ale seriei tematice. Lucrarea cuprinde o scurta trecere in revista a diversitatii ornitofaunistice a Romaniei si zonei Muntilor Macin, prezentarea principalelor trasee de migratie din tara, urmata de o pagină dedicata situatiei soimului dunarean (Falco cherrug), importanta muntilor ca reper al traseelor urmate de pasari in drumul lor spre cartierele de iernare. Cate o pagina este dedicata pasarilor din habitate forestiere, respectiv a meddilor de viata stepice, urmate de referiri la factorii de periclitare si aspecte privind protectia Muntilor Macin (ca parc natural, respectiv ca potentiala Arie de Protectie Speciala). Materialul cuprinde o serie de fotografii (realizate de Alexandru Dorosencu, J. B. Pons, Bogdan Tutuneanu, regretatul Laszlo Szabo si Zsolt Torok), harti si imagini satelitare prezentand localizarea Muntilor Macin, traseele de migratie din tara si Dobrogea de nord, ariile de importanta conservativa din tara.

Supliment 9
spatiu rezervat prezentarii suplimentului 9 al seriei PETARDA

Supliment 10
spatiu rezervat prezentarii suplimentului 10 al seriei PETARDA